• img1
  • img2
  • img3
  • img5
  • img4

Προγράμματα

Ευρωπαϊκά προγράμματα  2018-2019

Κατά τη φετινή σχολική χρονιά έτρεχαν στο σχολείο μας 3 ευρωπαϊκά προγράμματα Erasmus+.

To 1o πρόγραμμα, το οποίο είναι διετές αφορούσε τη δράση ΚΑ1 με 3 κινητικότητες. Η φετινή σχολική χρονιά ήταν η δεύτερη και τελευταία που έτρεχε το συγκεκριμένο πρόγραμμα. Συντονίστρια του προγράμματος αυτού ήταν η συνάδελφος Σοφία Φατσέα, η οποία διοργάνωσε την 3η και τελευταία κίνηση στη Δρέσδη Γερμανίας. Η κίνηση έγινε το Μάρτιο και αφορούσε τον κλάδο της Ηλεκτρολογίας (10 μαθητές) και συγκεκριμένα τους Αυτοματισμούς.

Το 2ο πρόγραμμα αφορούσε πάλι τη δράση ΚΑ1, ήταν μονοετές πρόγραμμα και περιλάμβανε 2 κινητικότητες. Η πρώτη αφορούσε δύο συναδέλφους Β.Δ. οι οποίοι παρακολούθησαν πενθήμερο σεμινάριο στην Κροατία από τις 9 – 13/11/2015 με τίτλο ‘Education & ICT – Where do Teachers Go?’ Η δεύτερη κίνηση, αφορούσε την εκπαίδευση 12 μαθητών του κλάδου Ξυλουργικής/Επιπλοποιίας στα Τ.Ε.Ι. Καρδίτσας Ελλάδας, η οποία πραγματοποιήθηκε από τις 10/4/2016 – 24/04/2016. Στόχος της κίνησης αυτής ήταν η εξοικείωση και εκπαίδευση των μαθητών σε νέα σχεδιαστικά προγράμματα που αφορούν τη σχεδίαση επίπλων, καθώς και ενημέρωση σε νέα υλικά και μεθόδους που αφορούν την κατασκευή επίπλων.

Το 3ο πρόγραμμα αφορά τη δράση ΚΑ2 (συνεργασία σχολείων από 6 χώρες), το οποίο ξεκίνησε το Σεπτέμβριο του 2015 και θα ολοκληρωθεί τον Ιούνιο του 2017. Φέτος πραγματοποιήθηκαν 3 κινητικότητες 1 στην Πορτογαλία, 1 στην Πολωνία, και 1 στην Ιταλία. Το πρόγραμμα έχει τίτλο ¨Ο Δρόμος προς την Επιχειρηματικότητα¨ και συμμετέχουν κυρίως μαθητές και εκπαιδευτές του κλάδου των Ξενοδοχειακών. Στόχος του προγράμματος είναι η επιμόρφωση των συμμετεχόντων σε θέματα που αφορούν την επιχειρηματικότητα, δημιουργία και διαχείριση της δικής τους εταιρείας.

Επίσης, αναφορικά με το πρόγραμμα Erasmus+, το σχολείο μας έχει υποβάλει ξανά αίτηση στα πλαίσια των κινητικοτήτων ΚΑ1 και ΚΑ2. Για τις αιτήσεις αυτές αναμένεται έγκριση από το ΙΔΕΠ. Σχετικά με τις αιτήσεις που αφορούν την επόμενη χρονιά, τα μέλη της επιτροπής αλλά και οι υπόλοιποι συνάδελφοι είχαν ενημερωθεί και είχαν την ευκαιρία να καταθέσουν προτάσεις για ενσωμάτωση στις αιτήσεις. Ενδιαφέρον επέδειξαν μόνο οι κλάδοι Ξυλουργικής/Επιπλοποιίας και Ξενοδοχειακών.

Ηλίας Σκορδής Β.Δ.

25/05/2016

Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus+KA102

Η Τεχνική Σχολή Λάρνακας, είχε εγκριθεί από το  Ίδρυμα Διαχείρισης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων (ΙΔΕΠ) για συμμετοχή σε Ευρωπαϊκό πρόγραμμα με τίτλο  ¨COOPERATION WITH EUROPEAN INSTITUTIONS IN VOCATIONAL TRAINING FOR OBTAINING KNOWLEDGE IN NEW SOFTWARE - TECHNOLOGY AND CURRENT EDUCATIONAL ISSUES FOR THE BENEFIT OF STUDENTS AND EDUCATORS¨.
Το πρόγραμμα ήταν μονοετές και περιλάμβανε 2 κινητικότητες. Στην πρώτη κινητικότητα,  δύο συναδέλφοι Β.Δ. παρακολούθησαν πενθήμερο σεμινάριο στην Κροατία από τις 9 – 13/11/2015 με τίτλο ‘Education & ICT – Where do Teachers Go?’ Το πρόγραμμα ήταν πολύ ενδιαφέρον και οι συνάδελφοι είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν νέες πρακτικές και μεθόδους αναφορικά με καλύτερους τρόπους εφαρμογής της νέας τεχνολογίας στο σχολείο σε πρακτικό επίπεδο. Επίσης, είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις με άλλους εκπαιδευτικούς άλλων ευρωπαϊκών χωρών στο πώς εφαρμόζουν οι ίδιοι στις χώρες τους τη νέα τεχνολογία στην τάξη, με σκοπό την καλύτερη διεξαγωγή του μαθήματος.

Η δεύτερη κινητικότητα, αφορούσε 12 μαθητές του κλάδου Ξυλουργικής/Επιπλοποιίας της Σχολής μας, οι οποίοι συμμετείχαν σε δεκαπενθήμερο πρόγραμμα εκπαιδευτικού περιεχομένου με τίτλο ¨New Technologies, Design and Marketing for Wood & Furniture¨, στο τμήμα ΤΕΙ Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ξύλου και Επίπλου που εδρεύει στην Καρδίτσα και ανήκει στο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Θεσσαλίας. Το Τμήμα είναι μοναδικό στα ΑΕΙ της χώρας και πραγματεύεται τα διεθνώς αναγνωρισμένα γνωστικά αντικείμενα (του σχεδιασμού επίπλου (furniture design) και ξυλοκατασκευών, της τεχνολογίας ξύλου (wood technology) και της τεχνολογίας παραγωγής επίπλου. Οι μαθητές μας, παρακολούθησαν διάφορα θεωρητικά και πρακτικά μαθήματα που αφορούσαν νέες τεχνολογίες στον κλάδο μας όπως νέα μηχανήματα, νέα υλικά, καθώς και σχεδιαστικά προγράμματα για CNC μηχανές. Επίσης, έχουν επισκεφτεί εργοστάσια και βιοτεχνίες παραγωγής επίπλων.

Ηλίας Σκορδής Β.Δ.

 

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ERASMUS +
     

Tο ΙΔΕΠ Διά Βίου Μάθησης και ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου διοργάνωσε το Φεστιβάλ Erasmus, το οποίο εντάσσεται στα πλαίσια των εορτασμών των 30 χρόνων του Προγράμματος Erasmus το οποίο πραγματοποιήθηκε στις 7 Οκτωβρίου 2017 στο Πάρκο Ακρόπολης στη Λευκωσία. Το Φεστιβάλ περιλάμβανε μεταξύ άλλων συναυλία με γνωστά συγκροτήματα, δραστηριότητες για παιδιά και μεγάλους και έκθεση σχεδίων των δικαιούχων του Προγράμματος.


Η Τεχνική Σχολή Λάρνακας έδωσε το παρών της παρουσιάζοντας τα Προγράμματα που εκπληρώθηκαν με επιτυχία το σχολικό έτος 2016-2017, εμπλουτίζοντας το περίπτερο της με πινακίδες, εκθέματα, φωτογραφικό υλικό και Τελικές Εκθέσεις. Οι εκπρόσωποι συντονιστές και συμμετέχοντες εκπαιδευτές Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων βρίσκονταν στο περίπτερο με στόχο την διάχυση των αποτελεσμάτων στο ΙΔΕΠ και στο ευρύ κοινό. Μαζί τους συνόδευσαν και 13 μαθητές εκπρόσωποι του σχολείου, όπου επισκέφθηκαν τα περίπτερα άλλων οργανισμών και απόλαυσαν τις δραστηριότητες του Φεστιβάλ.

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ